Sprenger Ophaalstang Hartcarbon 16mm

Sprengers Ophaalstang Hartcarbon 16mm

€ 59.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Max Control bit 16mm

De Max- control is een dubbel gebroken bit welke zich vergrendelt onder een bepaalde hoek waardoor het een stang vormt. Wanneer het paard zich verzet tegen de hand van de ruiter, zal de vergrendeling effectiever optreden.

€ 62.90

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Novocontact Dubbelgebroken Watertrens Sensogan 14mm

Dubelgebroken watertrens met het NovoContact mondstuk. Door de ergonomische, ovale vorm van het mondstuk ligt dit bit zeer goed in de mond. Het bit kantelt naar voren bij teugeldruk, waardoor de druk in de mond op een smaller oppervlakte werkt en daardoor een effectievere, diepere inwerking wordt verkregen. Hierdoor wordt het paard gestimuleerd om het bit aan te nemen en aan de teugel te blijven. Het bit heeft een effectieve inwerking en is geschikt voor paarden die tegen de hand en sterk en/of stug in de mond zijn. De dikte van het bit is 14 mm. Verkrijgbaar met Sensogan mondstuk en ringen van roestvrijstaal Sensogan is samengesteld uit 75% koper, 13% mangaan en 12% zink. Door deze samenstelling oxideert het materiaal gedoseerd. Door de oxidatie ontstaat een aangename smaak, waardoor het paard het bit eerder aanneemt en ontspant. Daarnaast stimuleert het de speekselvorming, is het behulpzaam bij de preventie van spiergevoeligheden en helpt het bij het opbouwen van de spieren. Sensogan helpt bij het reduceren van stress en heeft als bijkomend voordeel dat het minder snel verkleurd en daardoor onderhoudsvriendelijk is. Sensogan bitten zijn herkenbaar door de zwarte cirkels op de kopse kant. In één van deze cirkels bevindt zich een pijltje. Dit pijltje dient aan de linkerzijde van de paardenmond naar voren te wijzen.

€ 125.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Dynamic RS Watertrens Swarovski

Dynamic RS Watertrens met Swarovski, Sprenger. Dynamische RS-bitten worden gekenmerkt door een ergonomisch gevormd mondstuk. Ze liggen perfect in de mond van het paard, wat resulteert in een zachte en gelijkmatige druk op het hele tonggebied, wat het paard aanmoedigt om te kauwen. Dynamische RS-bitten stimuleren het paard om het bit gemakkelijker te accepteren.Bovendien zorgt het ergonomisch gevormde mondstuk voor een snel en gebalanceerd effect op de tong. Dit bit ondersteunt het contact met de mondhoeken op een zeer effectieve manier en houdt het paard aan het bit. Tegelijkertijd maakt het zachte gewricht in het midden dat 45 ° naar voren is gebogen, een zeer vriendelijk deel.Door de gebogen gewrichten blijft het bit in de juiste en centrale positie op de tong. Het bit stimuleert het vertrouwen van het paard in de hand van de rijder en verhoogt de veiligheid. Technische details: Type bit: losse trens. Bitdikte: 16 mm. Mondstuk: dubbel gebroken. Diameter ring: 70 mm. Materiaal: Sensogan met roestvrijstalen ringen. Kristalkleur: D_Light Colorado Topaz.

€ 134.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Duo kunststof watertrens ongebroken 16mm

De Duo bitten zijn gemaakt van een zeer flexibel kunstof, bijzonder vriendelijk voor de mond en past zich goed aan aan de mond van het paard. Het materiaal is vrij van oplosmiddelen en bevat geen weekmakers. Een stalen kern maakt het mondstuk zeer stabiel en veilig. De watertrens is het meest gebruikte bit doordat het geheel beweeglijk is in de paardenmond, daarmee wordt de "lossigheid" behouden. 16mm dikte

€ 64.90

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Novocontact Dubbelgebrokem Watertrens 12mm sensogan

Sprenger Novocontact Dubbelgebrokem Watertrens 12mm sensogan Dikte 12mm ring 70mm -de ovale vorm van het bit vergoot het raakvalk op de tong voor een zachtere inwerking -geschikt voor paarden die de neiging hebben om sterk te worden maar te sensibel zijn voor scherpere bitten. -optimaal gebruik maken van de kleine ruimte in de mond van het paard

€ 129.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Max control 3 type 16mm

De Max- control 3-type is een dubbel gebroken bit welke zich vergrendelt onder een bepaalde hoek waardoor het een stang vormt. Wanneer het paard zich verzet tegen de hand van de ruiter, zal de vergrendeling effectiever optreden. Door de dubbele ring aan de binnenzijde van de "grote" ring en daarnaast de bustrens inzetten heeft dit bit een hefboom werking. Te gebruiken voor paarden welke makkelijk sterk worden en door je hand heen lopen. Door de extra bustrens inzetten kunnen de mondhoeken niet beschadigen en geeft het bit duidelijkere aanleuning in het sturen.

€ 75.90

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Sporen Ultra Fit recht

Hoogwaardige sporen gemaakt van roestvrij staal en gegarandeerd tegen breuk. Met een elegante en fijne bevestiging, ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol. Een spoor met een fijne pasvorm en een aantrekkelijke look die perfect past op je rijlaarzen. Deze unieke pasvorm en ontwerp elimineert druk en beweging en zorgt zo voor de juiste loopprestaties en bescherming van het schoenleer.

€ 32.95

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product
 

Sprenger Sporen Ultra Fit Extra Grip Grof Wiel 35

Sprenger Sporen Ultra Fit Extra Grip Grof Wiel, 35 mm. Hoogwaardige sporen gemaakt van roestvrij staal en gegarandeerd tegen breuk.Met een elegante en fijne bevestiging, ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol. Een met rubber overtrokken spoor voor een betere pasvorm en een aantrekkelijke look die perfect past op je rijlaarzen.Deze unieke pasvorm en ontwerp elimineert druk en beweging en zorgt zo voor de juiste loopprestaties en bescherming van het schoenleer.

€ 68.50

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product
 

Sprenger 2 Type KK Ultra 16mm Sensogan

2-Type KK Ultra 16mm Sensogan. De optimale combinatie van water en bustrens en het materiaal sensogan.

€ 109.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprengers Duo D Ring trens 16mm

SPRENGER Duobits zijn zeer zachtaardig voor de mond van het paard. Het mondstuk is gemaakt van zacht, flexibel plastic dat zich op de ideale manier aanpast aan de mond van het paard. Het materiaal is voedselveilig, oplosmiddelvrij en bevat geen weekmakers. Het mondstuk is versterkt met een stalen kabel om het stabiel te houden en voor meer veiligheid. Anders dan puur metalen bitten bestaat het gevaar dat het plastic gemakkelijk kapot gebeten wordt wanneer het bit niet correct is bevestigd en in contact komt met de tanden. Geen teruggaven of intwisselingen zijn mogelijk als er kauwsporen op het mondstuk zijn. toegestaan in bepaalde spring en jachtparcoursen Bit type: D-ring Bitdikte: 16 mm Mondstuk: stang Ring diameter: 80 MM Materiaal: rubber

€ 119.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Ultra Fit Extra Grip Comfort Roller

Sprenger Ultra Fit Extra Grip Comfort Roller sporen 35mm Comfort roller: - uniek innovatief ontwerp - sneller en directer contact - zachter door de rollers - met groot rond brass wiel Hoogwaardige sporen gemaakt van roestvrij staal en gegarandeerd tegen breuk. Met een elegante en fijne bevestiging, ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol. Een met rubber overtrokken spoor voor een betere pasvorm en een aantrekkelijke look die perfect past op je rijlaarzen. Deze unieke pasvorm en ontwerp elimineert druk en beweging en zorgt zo voor de juiste loopprestaties en bescherming van het schoenleer.

€ 71.50

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product
 

Sprenger Dynamic RS WH Ultra 16mm Sensogan

Het WH- Ultra mondstuk is een dubbel gebroken bit met beweegbare rolletje in het middenstuk welke 45 graden naar voren is gedraaid. Het rolletje stimuleert de activiteit in de paardenmond, hierdoor wordt het kauwproces gestimuleerd en is het paard sneller en gemakkelijker nageeflijk te rijden. Het paard zal het bit eerder aannemen en voelt lichter in de hand. De olijfvormige ring is een combinatie tussen de D- trens en de bustrens. De aanzetten van de ring zijn zo zacht als de bustrens maar de vormgeving van de ring is meer richting de D- trens. . Hierdoor ligt het bit stiller in de paardenmond en geeft het een lichte zijdelingse steun bij het sturen. Daarbij zijn de ringen plat, hierdoor kan het bit minder "schuren" over de wangen van het paard. Het mondstuk is dubbelgebroken en licht naar de mond gevormd, waardoor het bit een fijne inwerking heeft. Het gebruik van een WH Ultra bit wordt aanbevolen voor paarden die niet adequaat reageren op de teugelhulpen, makkelijk sterk of stug zijn.

€ 169.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Sporen Ultrafit

Sprenger Sporen Ultrafit Round, 15 mm. Hoogwaardige sporen gemaakt van roestvrij staal en gegarandeerd tegen breuk.Met een elegante en fijne bevestiging, ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol. Deze unieke pasvorm en ontwerp elimineert druk en beweging en zorgt zo voor de juiste loopprestaties en bescherming van het schoenleer.

€ 30.60

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product
 

Sprenger WH Ultra Trens 16mm Sensogan

Het WH- Ultra mondstuk is een dubbel gebroken bit met beweegbare rolletje in het middenstuk welke 45 graden naar voren is gedraaid. Het rolletje stimuleert de activiteit in de paardenmond, hierdoor wordt het kauwproces gestimuleerd en is het paard sneller en gemakkelijker nageeflijk te rijden. Het paard zal het bit eerder aannemen en voelt lichter in de hand. De watertrens is het meest gebruikte bit , deze is geheel beweeglijk in de paardenmond en daarmee wordt de "lossigheid" behouden en gestimuleerd. Geschikt voor paarden die niet adequaat reageren op de teugelhulpen, makkelijk sterk of stug zijn

€ 137.90

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Bow Balance Stijgbeugel Anthracite

Veiligheidsbeugel met gebogen vorm, voor een optimale beugelpositie. -RVS gebogen bovenzijde voor optimale beugelpositie -System 4 flexibiliteit, voor stabiliteit en veiligheid -Extra breed draagvlak voor meer grip en stabiliteit -Speciale grip-zool biedt extra schokdemping, ter bescherming van banden en pezen -Goede gewichtsverdeling voor perfecte balans -Voor optimaal comfort en zekerheid

€ 195.95

Meer informatie >>

Paarden Zadels toebehoren Sprenger
Product
 

Sprenger Watertrens Rubber 18mm

Soft Rubber watertrens van 18mm, Sprenger. Ring doorsnede: 70mm. Mondstuk is van RVS met soft rubber overtrokken.

€ 39.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Sporen Ultra Fit Round

Sprenger Sporen Ultrafit Round, 35 mm. Hoogwaardige sporen gemaakt van roestvrij staal en gegarandeerd tegen breuk.Met een elegante en fijne bevestiging, ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol. Deze unieke pasvorm en ontwerp elimineert druk en beweging en zorgt zo voor de juiste loopprestaties en bescherming van het schoenleer.

€ 29.95

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product
 

Sprenger KK Ultra trens 16mm Sensogan

Het KK Ultra mondstuk is licht naar de mond gevormd en is voorzien van een smal tussenstuk dat 45 graden naar voren gedraaid is. Hierdoor werkt het bit in de tong en niet op het gehemelte van het paard. Op deze wijze kan de ruiter met verfijnde teugelhulpen duidelijk en direct communiceren met het paard. De tastzin van de tong wordt op deze wijze optimaal gebruikt. De watertrens is het meest gebruikte bit , deze is geheel beweeglijk in de paardenmond en daarmee wordt de "lossigheid" behouden en gestimuleerd. Geschikt voor vele paarden, de KK Ultra watertrens is een basis bit welke voor vele paarden gebruikt kan worden

€ 106.50

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Dynamic RS 14mm Bustrens Sensogan

Sprenger Dynamic RS 14mm Bustrens Sensogan Ergonomisch gevormd bit, prettig voor de paardenmond. Dynamic RS bitten stimuleren het paard om het bit sneller en beter te accpeteren. -Dynamic RS bitten geven druk op het geheele tonggedeelte -aangenaam voor mond en tong -zeer effectief voor het contact tussen ruiterhand en paardenmond -mondstuk is 45 graden naar voren gedraaid

€ 149.90

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Sporen Ultra Fit Grof wiel

Sprenger Sporen Ultra Fit met getand wiel. Hoogwaardige sporen gemaakt van roestvrij staal en gegarandeerd tegen breuk. Met een elegante en fijne bevestiging, ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol. Een spoor met een fijne pasvorm en een aantrekkelijke look die perfect past op je rijlaarzen. Deze unieke pasvorm en ontwerp elimineert druk en beweging en zorgt zo voor de juiste loopprestaties en bescherming van het schoenleer.

€ 54.90

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product
 

Sprenger Sporen Ultra Fit Extra Grip Knop

Sprenger Sporen Ultra Fit Extra Grip Knop, 20 mm Hoogwaardige sporen gemaakt van roestvrij staal en gegarandeerd tegen breuk. Met een elegante en fijne bevestiging, ontwikkeld in samenwerking met Klaus Balkenhol. Een met rubber overtrokken spoor voor een betere pasvorm en een aantrekkelijke look die perfect past op je rijlaarzen. Deze unieke pasvorm en ontwerp elimineert druk en beweging en zorgt zo voor de juiste loopprestaties en bescherming van het schoenleer.

€ 41.50

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product
 

Sprenger Busstang Hartcarbon

Ongebroken bustrens van Hartcarbon

€ 45.90

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprengers Dynamic RS Swarovski

De Herman Sprenger Dynamic RS bitten kenmerken zich door het ergonomisch gevormd mondstuk. De bitten liggen perfect in de mond en geven een zachte en gelijkmatige drukverdeling op de tong, wat het paard aanmoedigd om te kauwen. De Dynamic RS bitten stimuleren het paard om het mondstuk gemakkelijker te accepteren. Bovendien zorgt het ergonomische gevormde mondstuk voor een snel en evenwichtig effect op de tong. Dit bit ondersteunt het contact op de hoeken van de mond op een zeer effectieve manier. Tegelijkertijd is het dubbel gebroken middenstuk van het bit 45 graden schuin naar voren gebogen, waardoor dit een zeer vriendelijke werking krijgt. Door het ergonomische gevormde mondstuk blijft het bit in de juiste centrale positie op de tong. Door het gebruik van deze bitten krijgt het paard meer vertrouwen in combinatie met de rustige hand van de ruiter. • dubbel gebroken bustrens • gepatenteerd • vervaardigd uit toxicologisch getest materiaal Sensogan • ergonomisch gevormd mondstuk • 16 mm dik • ringen gemaakt uit roestvrijstaal • ringdoorsnede 65 mm Door de nieuwe legering Sensogan wordt een nog betere acceptatie met de uiterst gevoelige paardenmond gerealiseerd. Door de innovatie materiaalmix met het sporenelement Mangaan en een gereduceerd kopergehalte wordt het kauwproces van het paard optimaal gestimuleerd en wordt de oxidatie beter gedoseerd. De inbreng van Sensogan is de beste beslissing voor een absoluut subtiele verbinding met het paard.

€ 149.95

Meer informatie >>

Paarden Bitten Sprenger
Product
 

Sprenger Sporen Ultrafit Slimline klein rond wiel

Sprenger Sporen Ultrafit Slimline klein rond wiel -klein rond wiel -elegant en verfijnd design -smaller dan de standaard sporen -intelligent Balkenhol systeem voor spoorriemen -gemaakt van breukvrij hoge kwaliteit roestvrijstaal Sporen uit de Ultra Fit serie worden gemaakt van hoge kwaliteit roestvrijstaal. Welke er voorzorgt dat er een "lifetime" garantie is op breuk. Door de elegante vorm zien deze sporen er aan de laars zeer "classy" uit. Het innovatieve Balkenhol systeem om de spoorriemen te bevestigen zorgt er voor dat de openingen precies zo zijn gemaakt dat de spoorriem perfect aansluit aan de laars en de sporen ook de perfecte plaats blijven behouden.

€ 47.50

Meer informatie >>

Paarden Sporen en accessoires Sprenger
Product